Pensioenfonds notariaat

Het is alweer zo’n 10 jaar geleden dat ik voor het eerst kennis maakte met de pensioenjuristen van PUIK pensioenadvies. Direct al proefde ik dat deze adviseurs geen juristen zijn van 13 in een dozijn. Hun aanpak kenmerkt zich door het, vanuit een zeer grondige kennis van het pensioen-juridisch vakgebied, doen van werkbare voorstellen die ook in de juridische praktijk houdbaar zijn. PUIK denkt niet in problemen maar in realistische oplossingen.

Inmiddels zijn Jacqueline en Mechteld werkzaam in de volle breedte van het pensioenveld (van opf en bpf tot beroepspensioenfonds) maar evenzeer op alle niveaus (van raad van toezicht via bestuur tot bestuursbureau). Hierdoor begrijpen zij waar het in de alledaagse praktijk om gaat en hebben zij een groot netwerk opgebouwd. Dat laatste kan ook voor jou als klant interessant zijn. Hun positieve werkinstelling straalt af op de wijze waarop zij de opdrachten in collegialiteit uitvoeren.

Is er na al dit positieve nieuws niets negatiefs te bedenken? Jawel. Als je eenmaal met PUIK hebt gewerkt wil je hen eigenlijk niet kwijt.

Arie van de Wiel, manager pensioenbeleid en actuariaat SPN, uitvoerend bestuurder PNB

ING en NN CDC Pensioenfondsen

Wij werken sinds twee jaar samen met Jacqueline en Mechteld. Zij vullen de bestaande expertise op ons bestuursbureau uitstekend aan en functioneren waar nodig feitelijk als een extra “flexibele schil”. Vraagstukken kunnen juridisch van aard zijn of meer op het vlak van governance liggen. Jacqueline en Mechteld zijn inhoudelijk sterk, leveren waardevolle inzichten en werken op een zakelijke, resultaatgerichte manier die goed bij ons past.

Sebastiaan van den Dries, directeur bestuursbureau ING en NN CDC Pensioenfondsen

Pensioenfonds Rail & OV

Op zoek naar een (interim) invulling voor een interne Compliance Officer kwam ik uit bij PUIK pensioenadvies (Jacqueline en Mechteld). Ook vanwege de bestuursbureau ervaring worden ook in bredere context werkzaamheden binnen ons bestuursbureau uitgevoerd door Jacqueline. Professioneel eigenwijs, flexibel, loyaal en collegiaal in de samenwerking. Een prima match.

Roelf Pater, directeur bestuursbureau pensioenfonds Rail & OV

Pensioenfonds van de Metalektro, PME

Toen ik als bestuurder bij PME kwam was Mechteld, interim, werkzaam op het bestuursbureau van PME als pensioenjurist. Zij hield zich -naast reguliere juridische vraagstukken- voornamelijk bezig met het opstellen van fondsdocumenten, ondersteuning van het verantwoordingsorgaan en diverse wettelijke projecten zoals de implementatie van nieuwe privacywetgeving. Met Mechteld in huis heb je geen “standaard-jurist” maar iemand die naast enorme deskundigheid ook heel goed luistert en met echt iedereen goed kan samenwerken. Ze maakte al snel onderdeel uit van het team. Mechteld is een inhoudelijk uitstekende jurist en een jurist die zich praktisch opstelt en denkt in oplossingen. Heel fijn. Kortom, Mechteld is iemand die je er graag bij wilt hebben en die je mist als ze er niet is!

Roos Vermeij, uitvoerend bestuurder PME

Pensioenfonds Stork

Toen duidelijk werd dat Pensioenfonds Stork het traject in ging waarbij gedegen onderzocht moest worden hoe de toekomst voor dit fonds eruit zou zien hebben, wij contact gelegd met PUIK Pensioenadvies. Jacqueline was daarbij ons aanspreekpunt en heeft ons fonds bij alle pensioen-juridische en civielrechtelijke vraagstukken op uitstekende wijze ondersteund. De voornaamste taken die zij heeft uitgevoerd waren de begeleiding van juridische procedures, overleg met de advocaten en advisering aan directie en bestuur. Wij hebben Jacqueline leren kennen als een zeer ervaren en breed georiënteerde pensioenjurist waar je als organisatie zeer op kunt vertrouwen.

Eric Uijen, directeur Pensioenfonds Stork

SPF Beheer bv

We hadden snel een pensioenjurist nodig die de ontstane vacature tijdelijk kon opvullen en toen hebben wij ons gericht tot PUIK Pensioenadvies. Snel en flexibel konden zij ons ondersteunen waarbij er een goede kwalitatieve invulling werd gegeven aan pensioenadvies voor onze klanten. Betrouwbaar en degelijk waarbij Mechteld op een begrijpelijke manier complexe juridische vraagstukken terug kan brengen tot de essentie.

Saskia Slijboom, directeur Financiën & Risicomanagement SPF Beheer bv